Tuesday, December 10, 2013

Hujan MELETOP!!!

hahaha.. kau ingat Astro aje yang ada MELETOP!! kat rumah aku pun ada gak la.. Live lagi tu.. 10 meters from where I stand.. cite dia cenni..

siang tadi dalam pukul 2.15 ptg centu aku kuar.. mecem bese la.. aku kuar gi beli jajan.. lapau.. tapi xnak makan nasik.. jajan lagi sodappp.. hehe.. lepas gi beli jajan aku pun balik le rumah.. kat sini la cite Hujan MELETOP!! aku bermula.. 

lepas aku gi beli jajan tu aku jalan la balik rumah ken.. daripada cuaca yang cerah masa aku kuar rumah tadi.. tetiba hujan.. bukan sikit2.. hujannya terus hujan lebat.. masa kuar tu cerah lagi so aku xde la nak bawak payung.. aku expect akan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari.. hahaha.. 

so aku xsempat nak berjalan ke rumah.. rasanya kalau berlari pun x sempat gak.. memang hujan time tu tiba2 terus lebat.. naseb baek ada tempat nak berteduh.. aku pun tunggulah kat depan pejabat UMNO kat depan taman aku.. depan pejabat UMNO tu ade public phone and kotak peti elektrik lampu awam kott.. aku pun x berapa sure sangat la apa nama benda alah tu.. tengok la sendiri gamba tu nnt.. hehe.. 

aku pun tunggu la kat depan pejabat tu.. tunggu punya tunggu punya tunggu.. dari pukul 2.30 jadi pukul 3.. aku dah resah dah.. kau bayangkan la.. setengah jam kau duduk depan bangunan tu dengan petir sabung menyabung.. MELETOP!! LETOP!! haha.. dengan kilat macam ada orang buat photoshoot x berenti renti.. mengucap bebanyak beb.. bersyukur x kena sambar.. 

then tetiba.. sedang aku duduk menikmati Hujan Meletop!! BAMMM!! petir sambar kotak letrik yang ada kat depan mata aku tu.. ternganga aku.. tekojot baq hang.. gilo betul.. hujan lobat na.. last2 satu jam aku duduk depan bangunan tu nak tunggu hujan reda.. 

tulah dia Hujan MELETOP!!! hahaha
yg dalam bulatan tulah kotak letrik yang aku cakap tu..



No comments: