Thursday, December 25, 2014

Future!!

Ada apa dengan future?? hmmm.. kalau nak tahu aku sebenarnya terbayang masa depan aku yang sangat free. I mean, aku bebas. Aku buat benda yang aku suka, pergi tempat2 yang aku suka, hangout dengan kawan2 yang aku suka.. heheheh..


Aku sebenarnya x pernah terfikir pun apa aku jadik 10 tahun dari sekarang. Cita2 aku, aku nak kerja semua kerja. Maksudnya kerja kejap2 je la. Macam2 kerja aku buat and by the time aku 30 aku baru nak fikir pasal kawen.. So why waste my time thinking about lovey dovey things right now.. ha ha hah. I should really think about my Malaysia tour before my thirties.. Tahun depan pun dah masuk 23 tp still x banyak lagi tempat yang menarik kat Malaysia ni aku belum pergi lagi.. setakat ni baru jalan kat Penang, Perak, Melaka.. hmm.. 3 dari 14 buah negeri yang ada kat Malaysia ni.. Sikikkk sangat..

So next year, cadangannya nak pergi Langkawi.. But my priority nak pi Malacca.. reminiscing old times bak kata mr RA.. ha ha hah.. Aku rindu sangat masa kat Melaka.. Banyak sangat memori yang aku nak kenang bila kat sana nanti.. lagi2 bila kat Pantai Klebang.. kat situ tempat paling bersejarah untuk aku.. kat situlah first time dia sentuh aku.. i mean, kitorang kena induction and turn out dia bahagian kena mekap org.. i know yg dia x mekapkan org laen.. dia mekap org laki ja.. yang perempuan dia bagi kawan dia mekap.. tp turn aku?? hahah.. sebab suka punya pasal.. aku x kesah!! hahah..

and another memory bila dia ajak kitorang sekelas pergi study kat tepi pantai tu..Aku ingat lagi pondok mana kitorang duduk lepak tu.. hahah.. Memandangkan aku kuat perasan.. So aku rasa time tu kau macam sengaja ajak gi pergi pantai satu kelas sebab kau mcm nak ajak aku keluar tp cam x boleh en so kau ajak la sekelas.. hehehe.. hah!! kau rasa?? perasan ke x perasan aku ni?? hahahahah

Time kat situ kau cerita macam2.. Kau cerita pasal masa kau study.. Kau banyak pandang aku.. hahahah.. Lantak pi kalau aku nak perasan.. kekeke.. Tapi apa yang aku tahu itulah dia.. Bukan aku je cakap.. Orang laen pun perasan.. So bukan nak kata apa lah ken.. hahaha.. Tapi time tu aku rasa sweet sangat.. Kau banyak bercerita.. Aku tahu kau nak cerita pun takut2 macam nak jaga perasaan aku.. Paling aku x boleh bla bila kau ckp kau kena goda ngan  kengkawan kau.. Pastu kau pandang aku macam rasa serba salah.. Then kau cakap kau x layan pun perempuan tu.. Hahahah.. Perasan ke muka aku berubah time tu...


its been 3 years since u left me and i left Malacca.. Kita x pernah jumpa lagi dah lepas tu.. hahah.. Its okay.. Reason aku ke Melaka tu pun just nak menggamit memori silam.. Eceyhhh. Hahah.. Melepaskan rasa rindu dan berharap dapat move on and keluarkan kau dari mimpi aku.. Hahah

Eh eh.. Ngarut pulak dehh.. nak gi makan ah.. babai..

2.15pm

No comments: